Jäsenhuone|TyöhuoneToimihenkilöt

Seuran esittely

Janakkalan Pallo on vuonna 1964 perustettu Turenkilainen seura. Seuran alkuperäinen lyhenne oli JaPa ja jotkut paikkakuntalaiset puhuvat vieläkin JaPa:sta. Nykyinen lyhenne JanPa otettiin käyttöön 90-luvun puolivälissä kun ilmeni, että toisella aiemmin perustetulla seuralla oli JaPa -lyhenne jo käy-tössä.

Alkujaan seuran lajeina olivat ensin koripallo ja sitten lentopallo. Myöhem-min mukaan tulivat jalkapallo 1968 sekä jääkiekko. 80-luvun alkupuoli olikin seuran kulta-aikaa, kun lajivalikoimiin kuuluivat nuo kaikki kolme lajia. 80-luvun puolivälissä jääkiekkotoiminta siirtyi Janakkalaan perustetulle JHT seuralle ja loppui kokonaan vuosikymmenen vaihteessa. Myös lentopallo loppui 1992 ja seuran ainoaksi lajiksi jäi näin jalkapallo. 90-luvun lopussa uudeksi ja etenkin naisten lajiksi tuli mukaan futsal. Tämän jälkeen ei seu-ran lajivalikoimaan ole kuulunut muita lajeja.

-90 luvulla Janakkalalaisessa jalkapalloilussa elettiin nousukautta, kun pe-laaja- ja joukkuemäärät kasvoivat ja JanPa:llakin oli tarjota joukkueet aivan pikkujunioreista ikämiehiin asti. Seuran tyttötoiminta vilkastui merkittäväs-ti 90-luvun lopulla kun silloinen puheenjohtaja Tapio Eerola otti ja perusti useita uusia nappulatyttöjoukkueita.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen koettiin hieman takapakkia kun seuran miesten edustusjoukkueen toiminta loppui. Tyttötoiminta jatkui kuitenkin vahvana ja JanPa olikin parhaimmillaan Tampereen piirin kolmanneksi suurin tyttöjalkapalloiluseura heti Tampereen Ilveksen ja HJS:n jäl-keen. Poikapuolella pelaajamäärä kuitenkin samaan aikaan hieman laski jalkapalloilun kiinnostavuuden ehkä vähetessä muihin lajeihin nähden.

Aallonpohja oli kuitenkin katsottu 2010 ja jalkapalloilu alkoi tehdä uutta nousua myös JanPa:ssa. Tällä hetkellä seurasta löytyy aikuisten joukkueet miehistä, naisista ja ikämiehistä. Seuran tärkein tehtävä on silti edelleen toimia juniorityön hyväksi ja tarjota Janakkalalaisille lapsille ja nuorille turvallinen ympäristö harrastaa jalkapalloilua ja futsalia omalla huipullaan.